Erkeklerin Memesi Ne İşe Yarar?

Erkekler ve kadınları birbirinden ayıran organlardan olan meme ne erkeklerde ne işe yarar? İşte cevaplar...


Kadınların ve erkeklerin birbirinden farklı fiziksel özelliklere sahip olması, pek çok özellik barındırmaktadır. Lakin bazı özellikleriyle birbirlerine benzeseler de bazı özellikleri de merak konusu oluyor. Örneğin insan vücudunda hala nedenini bilemediğimiz ya da merak edip öğrenmediğimiz yerler var. Örneğin göbek deliği ya da erkek memesi gibi. Peki ama erkeklerin memesi ne işe yarar? Bu sorunun cevabı biraz farklı. 

Erkeklerin memesi nasıl oluşur?

Erkeklerin memesi, aslında embriyo iken belli bir döneme kadar gelişir ve sonra gelişimini durdurur. Ardından gelişimi duran bir uzuv olarak büyür. Erkek ve kadın bebekler 6 hafta boyunca kadın fizyolojisi ile gelişirler. Bu süreçte memeleri oluşur. Ama altıncı haftadan sonra cinsiyet konusu devreye girer. Bunun sonucunda bebek erkek ise meme gelişimi durur. Kadın kromozomu devreye girerse de bu oluşum artarak devam etmeye başlar. Yani bir çeşit süt bezlerinin oluşmasıyla karşımıza gelen bir süreçtir diyebiliriz.

Yani meme aslında işlevsiz olarak karşımıza çıkıyor. Erkeklerdeki meme oluşum süreci durduktan sonra en azından çok az ve nadir etkileri dışında öyle yoğun bir etkiye ve işleve sahip olmuyor. Bu yüzden süt bezleri ve ter bezleri hem erkek hem de kadınlarda belirli oranlarda karşımıza çıkıyor.

Uzmanlar bu konuda da açıklama yapıyorlar. Süt bezleriyle ilgili bilgi verecek olursak, bebeklerin süt bezlerinden süt içmiyorlar ama ağızlarına salgılıyorlar. Sırf bu yüzden salgı bezlerinin bebeklerde oluşturduğu farklı algılar oluyor. Bu yüzden bebekler anneleriyle çok daha sıkı bir bağ içinde oluyor.

Aslında hepsi bir süreç

Sonuç olarak bakacak olursak erkeklerdeki meme durumu, tamamen embriyo dönemiyle ilgili. Bir müddet gelişmiş ama sonra gelişim durmuş. Bu yüzden de sadece bir uzuvdan ibaret oluyor. İnsan vücudu için erkek memesinin olumlu ya da olumsuz hiçbir etkisi yoktur. Bu konuyla ilgili olarak en özet konu şu.

Hayat aslında dişi olarak başlıyor ve sonra şekilleniyor. Ana rahminde dişil olarak başlayan hayat sonra eklemelerle erkeğe evriliyor. Yedinci hafta başlayan cinsiyet hormonlarıyla birlikte anatomi de şekilleniyor ve böylece bir dünya meydana geliyor. Bu süreçlerle ilgili olarak genele baktığımız zaman ise meme sadece bir uzuv olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. En azından erkekler için durum bu şekilde işlilyor.


Beğendiniz mi? Paylaşmayı Unutmayın!

Sizin Tepkiniz Nedir?

Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Komik Komik
0
Komik
Tatlış Tatlış
0
Tatlış
Sinirli Sinirli
0
Sinirli
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir