Çiller nasıl geçer soruna kesin çözüm arayışında olan pek çok kişi görülüyor. Çillerin bir tür cilt lekesi olduğu birçok kaynakta vurgulanmaktadır. Genel olarak güneş ışığına maruz kalma veya genetik faktörler çillerin oluşmasında etkili olan durumlar arasında yer almaktadır. Çiller görüntü itibariyle pek çok kişi tarafından talep edilirken çilli olan bireylerin çözüm aradığı fark ediliyor.
Çiller, vücudun hemen her yerinde oluşabilmekle birlikte en çok yüz bölgesinde görülüyor. Çil sayısının az olması durumunda herhangi bir şikayet olduğu görülmüyor, ancak yüzün tamamını kaplayan çillerin tedavisi için farklı çözüm önerileri aranıyor. Bu noktada tedavi amacıyla birden fazla yöntemin bulunduğu da söylenebilir.
Yüzdeki çillerin geçmesi için bitkisel yöntemler nelerdir?
Alternatif tıpta büyük yere sahip olan bitkisel tedaviler, çillerin nasıl geçeceği konusunda da ele alınan başlıklardan biri haline gelmiştir. Yüzdeki çillerin nasıl geçeceği konusunda, bitkisel çözüm yöntemleri ise bu alanda başlıca merak edilen içeriklerden biri olarak ön plana çıkıyor. Çil oluşumunu engellemek veya mevcut çillerden kurtulmak için bazı bitkiler şunlardır:
- Limon
- Keten tohumu
- Bayır turpu
- Kızılyaprak bitkisi
Her bir bitkinin uygulanışı ve hazırlanışı birbirinden oldukça farklıdır. Bu nedenle detaylı inceleme yapmanız tavsiye ediliyor. Burada önemli olan bitki ise limon şeklinde yorumlanıyor. İsterseniz limon suyunu cildinize uygulayabilir, isterseniz de kremlerinizin içerisine limon suyu ekleyip bu şekilde kullanabilirsiniz.
Çil tedavisi yöntemleri nelerdir?
Doğuştan olan çiller nasıl geçer veya sonradan görülen çiller nasıl tedavi edilir soruları, çil görünümünden memnun olmayan bireyler tarafından merak edilmektedir. Yüzün neredeyse tamamını kaplayan ve bazıları tarafından rahatsız edici görünüme sebep olduğu düşünülen çiller, belli başlı yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Bu konuda tercih edilen başlıca yöntemler ise şunlardır:
- Q-Switch ND-YAG Lazer
- Leke açıcı kremler ve solüsyonlar
- Kimyasal peeling
- Franksiyonel CO2 Lazer
Sıralanan bu yöntemleri tercih ederek alternatif tıp yerine günümüzde uygulanan tıbbi yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Çil durumunuza bağlı olarak muayene edilmeniz sonucunda hekiminiz size uygun tedaviyi mutlaka söyleyecektir.
Çil oluşumunu engellemek için yapılması gerekenler nelerdir?
Doğuştan meydana gelen çillerin yanı sıra sonradan oluşan veya artmaya devam eden çil oluşumunu engellemek için yapılması gerekenler başlığı sıklıkla incelenmektedir. Çil sayısını artıran faktörlerin meydana gelmesini yavaşlatarak veya minimum düzeye indirerek çil oluşumunu engelleyebilirsiniz. Bunun için öncelikle çillerin artmasına neden olan etkenleri bilmeniz gerekmektedir.
Örneğin, güneş ışığına gereğinden fazla maruz kaldığınızda çillerinizin kısa sürede artmaya başladığını görebilirsiniz. Bunu engellemek için öğle saatlerinde veya güneşli günlerde çok fazla güneş altında kalmamaya özen göstermelisiniz. Bunun dışında güneş kremi kullanımını artırmak veya düzenli bakım yapma konusunda da özenli olmanız tavsiye ediliyor.
0 Yorum