Canınız tatlı çekiyor ama temiz içerikli olmasını da istiyorsanız rafine şekersiz, tadını hurma ve baldan alan bir tiramisu tarifi ile karşınızdayız. Kedi dili bisküvisi yerine de kullanılabilecek en sağlıklı alternatif olan yulaf ile tatlınız en sağlıklı ve lezzetli halini alacak!
Malzemeler
Altı için:
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 çay bardağı demlenmiş kahve (tercihen filtre kahve)
- Yarım çay bardağı süt
- 7-8 hurma
Kreması için:
- 3 yemek kaşığı labne
- 1 yemek kaşığı bal
Üzeri için biraz kakao.
Hurmaları kaynar suda 5-10 dakika bekletip yumuşadıktan sonra kabuklarını soyun ve iyice ezin. 1 çay bardağı sıcak su ile yaklaşık 2 tatlı kaşığı filtre kahveyi demleyin. Demlediğiniz kahve, süt, yulaf ve hurmaları ocakta biraz pişirin. Kıvamı koyulaştığında ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kreması için de labne ve balı iyice karıştırın.
Bu ölçülerle 2 cup tatlı çıkıyor. Cuplarınızın en altına yulaf karışımınızı iyice yayın üzerine labne-bal karışımını dökün, en üstüne de biraz kakao eleyin. Buzdolabında 1-2 dinlenmeye bıraktıktan sonra tatlılarınız hazır. Afiyet olsun!
0 Yorum