Genellikle kadınlar saçlarını dönem dönem değiştirmeyi tercih ediyor. Bu noktada saçların işlem görmesi nedeniyle yıprandığı da fark edilmektedir. Saçlarının daha fazla işlem göremeyeceğini anlayan bireyler, yıpranan saçlar nasıl onarılır sorusuna yanıt aramaya başlamaktadır. Konuyla ilgili pek çok bitkisel tedavinin olmasının yanı sıra çeşitli saç bakım önerileri de bulunuyor.
Saçların yıpranması göz ardı edilen durumlar arasında yer alsa da aslında pek çok olumsuzluğun habercisi olabiliyor. Vitamin eksikliği, stresli yaşam ve bakım eksikliği gibi birçok neden saçların yıpranmasına yol açan durumlar arasında yer almaktadır. Saçları eski sağlığına kavuşturmak zahmetli ve zor olsa da mümkündür. Bu noktada işinize yarayabilecek bazı bilgiler alt başlıklarda açıkladık.
Saçlar neden yıpranır?
Saçlar neden yıpranır sorusunun yanıtını arayarak ilk önce saçlarınızın neden yıprandığının kök nedenini bulmak için biraz arama yapmanız gerekecektir. Böylece müdahale etmeniz ve önlem almanız çok daha kolay olacaktır. Saçların yıpranmasına yol açan birden fazla faktör vardır. Bu faktörlerden en çok karşılaşılanları şu şekilde sıralanabilir:
- Saç bakımı için kullanılan çeşitli ürünler
- Saç boyaları
- Maşa ve fön gibi cihazların sıklıkla kullanılması
- Çevresel faktörler
- Vitamin eksikliği
- Gerekli bakımın yapılmaması
Bu ve buna benzer nedenlerden dolayı saçınız yıpranıyorsa belli başlı çözüm önerilerinden yararlanabilirsiniz. Sizin için tek çözüm saç kestirmek gibi görünebilir, ancak uzun vadede düzenli bakım yaparak saçlarınızı eski sağlığına kavuşturmanız da mümkündür.
Yıpranan saça ne iyi gelir?
Saçınızın neden yıprandığını tespit ettikten sonra yıpranan saça ne iyi gelir sorusu aklınızda yer etmeye başlayacaktır. Bir önceki başlıkta vurgulandığı gibi pek çok kişinin yıpranan saçların ancak kestirmeyle düzeleceğine inandığı bilinmektedir, ancak doğru maske ve yağ kullanımı ile saçlarınıza gereken bakımı yapabilirsiniz.
- Öncelikle saçlarınıza yıpratıcı işlemler yapmayı bir süre bırakmalısınız.
- Daha sonra saçınıza iyi gelebilecek tariflere göz atabilirsiniz.
- Bu tariflerde istenilen malzemeleri temin ederek uygulamaya başlayabilirsiniz.
- Düzenli bakım sonucunda saçınızın parladığını ve adeta canlandığını görebilirsiniz.
Tabii isteğe bağlı olarak yine de saçlarınızı kestirebilirsiniz. Kesim işleminden sonra da gerekli önlemleri alarak saç sağlığınızı korumanız mümkün olacaktır.
Saça iyi gelen yağlar nelerdir?
Bakım konusunda hemfikirseniz saça iyi gelen yağlar nelerdir başlığını inceleyerek bakım rutinlerinizde kullanabileceğiniz ürünlere göz atabiliriz. Saçların eski canlılığına kavuşabilmesi için sadece bakım değil, beslenme koşullarına dikkat etmeniz de faydalı olacaktır. Örneğin, E vitamini alımı gibi önemli detaylar saç sağlığı için oldukça önemlidir. Peki, bunun dışında yararlanabileceğiniz yağlar nelerdir?
- Hindistan cevizi yağı
- Argan yağı
- Cadı yağı (Makadamya)
- Jojoba yağı
- Kene otu yağı
- Avokado yağı
- Tatlı badem yağı
Sıralanan bu yağ önerilerinden birini veya birden fazlasını tercih ederek saçınız için maske hazırlayabilirsiniz. Her yağın kullanım sıklığı birbirinden farklıdır. Bu nedenle yağları kullanmadan önce ne içerdikleri ve nasıl kullanıldıkları konusunda bilgi edinmelisiniz.
0 Yorum