Her şeyin bir amacı olduğu gibi renkler de bir amaç üzerine yaratılmışlardır. Her renk farklı bir enerjiyi temsil eder. Gökkuşağını renkleri ve insanlarda bulunan çakraların renkleri aynıdır. Her çakranın durumu hayatlarımızdaki alanların dengesini gösterir. Eksik renk alınması durumunda bu olgu bizleri sessizleştirebilir, heyecanlandırabilir, sıcak veya soğuk hissettirebilir veya sakinleşmemize yardımcı olabilir. Renklerin insan psikolojisi üzerindeki etkileri bugün oldukça fazla araştırılan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kişilerin bir renge doğru çekilmelerinin altında yatan sebep, yaşamlarında bu rengin sağladığı enerjinin yoksunluk göstermesidir. Renkler beyinlerimizin sağ kısmıyla bağlantı kurmaktadırlar. Bilinçli seviye düzeylerinde renkler, farkında olmadığımız ve bilmediğimiz özelliklerimizin ortaya çıkmasını sağlar.
İşte bazı renklerin anlamları!
Kırmızı, aşkın rengi olarak bilinir. Tohumdur, ateştir ve tutkudur kırmızı. İkiz rengi yeşil olarak geçmektedir. Kırmızı renk vücudunuzda çok çalışıyorsa işkolik, hassas ve kindar biri olursunuz. Az çalışıyorsa isyankâr hisseder ve depresif duygu durumları içerisinde hissedersiniz. Kırmızının dengede çalışıyor olması fiziksel sağlığınızın yerinde olmasında da etkilidir. Dengelemek için kırmızı meyve ve sebzelerin tüketimini arttırabilirsiniz.
Turuncu, yeni fikirler ve yeni bir hayat demektir. İkinci çakradır ve merkezi duygusallıktır. Çok çalışması durumunda hassas, takıntılı ve duygusal ve cinsel olarak bağımlı hissedebilirsiniz. Az çalışıyorsa can sıkıntısı, frijitlik ve duygusal yönden uyuşukluk hissedersiniz. Dengede olması duygusal zekânızın iyi olmasını sağlar. Dengelemek isteyenler bu renk giyinmekten kaçınmalıdırlar. Ancak iç çamaşırlarında ve çoraplarında bu rengi seçebilirler.
Sarı; özgüven, rahatlık ve ateşi temsil eder. Bu renk “bana bak” ve “beni izle” komutunu verir. Taksilerin sarı olmasının nedenlerinden birisi de budur. Çok çalışıyor olması baskınlık, agresiflik ve hiperaktiflik gibi olguların meydana çıkmasında etkilidir. Az çalışması düşük özgüven, halsizlik ve korku hissedilmesine neden olur. Dengede olması durumunda kişiler özgüvenli hissederler. Dengelemek için fiziksel aktiviteler yaparken bu renk tercih edilmelidir. İç çamaşırı ve çorap olarak giyilebilir.
Yeşil; bol para, büyümek ve servet anlamlarına gelir. Kalp çakrasıyla bağlantılı bir renktir. Çok çalıştığında kişilerde sürekli olarak karşı tarafı memnun etme duygusu doğar. Az çalışması asosyal bir kişilik edinilmesine neden olur. Denge durumunda sevgi dolu ve kendini olduğu gibi kabul eden bireyler ortaya çıkar. Eksikliği halinde yeşil renkli meyve ve sebze tüketimi önerilir.
Renklerin insan üzerindeki etkileri nelerdir?
Renklerin insan üzerinde yaptıkları ilk etki sıcaklık ve soğukluk etkisi olarak karşımıza çıkar. Sarı ve sarıya yakın bulunan renkler sıcak, mavi ve maviye yakın renkler soğuk renklerdir. İnsanların psikolojik durumlarında büyük bir rol oynayan renkler doğru seçilmeli ve mutlaka doğru kullanılmalıdır. Karşı tarafı etkisi altına alacak renkler sizin de nasıl hissettiğinizi karşı tarafa sunacaktır.
İş ve sosyal hayatınızda renklerin gücünden yararlanmak ve bu sayede daha iyi yerlere gelmek mümkün olabilmektedir. Masumiyetin rengi olan beyaz bütüncüllüğü temsil ederken saflık ve duruluk olarak karşımıza çıkar. Saf ve duru bir hayat için beyazı hayatınızın renkleri arasına katabilirsiniz.
0 Yorum