Körlük Neden Olur? Körlük Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Körlük nasıl olur? Gözlerde görmeme sorunu nedir nasıl olur?


Tüm hastalıklarda erken teşhisin önemli olduğu günümüzde yaygın olarak da bilinmektedir. Körlük konusunda da bazı şikayetlerin üzerinde durulması erken teşhis için önemli olabilir. Özellikle uzmanlar bazı ciddi gördükleri konularda bir göz hekimine danışmak gerektiğini vurgularlar.

Diyabetiniz varsa dikkat!

Diyabet göz hastalıklarına neden olabilir. Diyabetin neden olduğu göz hastalıkları yaygın biçimde görülür ve önemli körlük sebepleri arasında yer alır. Özellikle diyabetin başlarında göz hastalıkları herhangi bir semptom göstermeden, ağrı vermeden ilerleyebilir. Daha sonraları ilerleyen bu rahatsızlık bazı belirtiler ile vücutta sinyallerini vermeye başlar. Hastalarda ilk olarak görme yetisinde azalma görülebilir. Sonrasında ise ani görme kayıpları ortaya çıkabilir. Her hastalıkta olduğu gibi erken teşhisin önemi bu konuda da karşımıza çıkar. Ağır ve semptom göstermeden de ilerleyebilen bir durum olması nedeniyle özellikle şeker hastalarının göz muayenesi rutin olarak önem taşır.

Göz tansiyonunda ileri yaşlar risk oluşturabilir!

Göz tansiyonu teşhisinde geç kalınması ve tedavi edilememesi gibi durumlarda körlüğe kadar gidebilen bir rahatsızlıktır. Göz tansiyonunun yaygın olarak görüldüğü söylenebilir. Glokom olarak da adlandırılan göz tansiyonunun riskini ileri yaş gibi bazı faktörler arttırır. Bu faktörler arasında ayrıca şeker hastalığı, gözde oluşan yaralar ve sigara kullanımı da vardır. Göz tansiyonunun başında fazla semptom gözlenmeyebilir. Sonrasında ise ağrılar ve görme kayıpları gün yüzüne çıkabilir. İleri yaşların risk oluşturması sebebiyle özellikle belirli yaşlardan sonra düzenli doktor muayeneleri önem taşır. Ayrıca sık görülen bir rahatsızlık olması sebebiyle kontrollere giderek durumu gözetim altında tutmak gerekir. Erken teşhis edilen ve tedavi edilen durumlarda görme kaybı engellenebilir.

Sarı nokta düzenli takip gerektirir!

Sarı nokta hastalığı görme kaybına sebebiyet verebilen bir göz rahatsızlığıdır. Ayrıca sarı nokta hastalığı olanlar gündelik hayatla ilgili eylemlerde de problem yaşayabilirler. Örneğin okuma yaparken ya da televizyon seyrederken problemler baş gösterebilir. Sarı nokta hastalığı daha çok ileri yaş ve sigara kullanan insanlarda görülür. Ayrıca ailede sarı nokta hastalığı bulunması da önemli bir faktördür. Sarı nokta hastalığının ilk evreleri semptom olmadan seyredebilir. Bu nedenle özellikle ileri yaşlardan itibaren düzenli doktor kontrolleri ile erken teşhis sağlanabilir. Hastalığın erken teşhisi, takibi ve tedavisi önemlidir. Ayrıca sarı nokta hastalığında iki tip vardır. Bunlar ilerleme hızına göre yaş ve kuru olarak adlandırılır.

Göz enfeksiyonlarında doğru tedavi:

Göz enfeksiyonları genel olarak karşılaşılabilen göz rahatsızlıklarıdır. Gözlerin kızarmasına, yanmasına, ağrımasına sebep olabilir. Bakteri kaynaklı göz enfeksiyonları ayrıca bulaşıcı olmaktadır. Ayrıca seyrek görülen viral enfeksiyonlar bulaşıcılığı ile salgına da sebebiyet verebilir. Her hastalıkta olduğu gibi göz enfeksiyonlarında da doktor muayenesi oldukça önemlidir. Bilinmeden kullanılan ilaçlar ya da teşhis konulmadan yapılan yanlış tedaviler daha olumsuz sonuçlara sebebiyet verebilir. Tüm hastalıklarda olduğu gibi göz hastalıkları da teşhisi, takibi ve tedavisi önemli olan hastalıklardır. Yalnızca bir şikâyet durumunda değil genel rutin kontroller ile de göz sağlığının takibi sağlanabilir.


Beğendiniz mi? Paylaşmayı Unutmayın!

Sizin Tepkiniz Nedir?

Üzgün Üzgün
0
Üzgün
Komik Komik
2
Komik
Tatlış Tatlış
1
Tatlış
Sinirli Sinirli
1
Sinirli
Şaşkın Şaşkın
0
Şaşkın

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir